Današnji blog želim da posvetim jednom ozbiljnom gospodinu, majstoru sleight of hand-a i mentalizma. Njegovo ime je Georgi Gavrovski, poznatiji kao Gogo Rekviem rođen je u Zagrebu 16.03.1975. Trenutno živi u Skoplju.

Kako da vam objasnim ko je on… jednostavno on je osoba koja je meni lično pomogla mnogo tokom Beogradkog Festivala Magije iako nije dugo trajao, Gogo je pomogao ne samo meni već mnogim mladim mađioničarima i iluzionistima. Fascinirao nas je raznim trikovima i mislili smo da je super, onda je pokazao svoj mentalizam… tu smo stvarno ostali bez reči, ja prvi… ali to nije sve što ovaj mađioničar drži u svom rukavu, ni blizu.
Gogo je jedna od osoba koju možete samo da slušate i biće vam zanimljivo, ta stvar me je impresionirala najvise i zbog toga i želim da ga istaknem na našem sajtu, jer mislim da je to iskreno zaslužio, a svi koji su bili i videli ovog majstora složiće se.

Gogoa su inspirisali mađioničari poput Jay Sankey-a, Richard-a Osterlind-a, David-a Blain-a kao i mnogi drugi… Ne morate da mi verujete, jednostavno proverite sami, potražite ga na YouTube-u, tu možete videti story-telling ovog majstora. Ali pored svega što sam gore naveo Gogo je i fenomenalan mentor… (ovo je iz ličnog iskustva) Top Shot učim već duže vreme i uvek sam imao malu začkoljicu učeći ga, nakon priče od pola sata sa Gogom radio sam po 44 Top Shot-ova za redom. Mislim da to govori dovoljno o tome da ume da prenese svoje znanje na druge.

Gogo je uz druge fenomenalne mađioničare poput Gorana Mitrevskog Gandini-a, Aleksandra Djordjevikj-a Dalton-a, Filipa Petreskog – Fantom-a, Dušana Petkovskog – Dudo osnovao NMAM, odnosno udruženje mađioničara u Makedoniji, čiji je postao i predsednik. Pored ovoga ima i svoj TV specijal pod imenom AbrakadabrA, zatim je osvojio i prvo mesto za prezentovanje u Sofiji, drugo mesto u kategoriji close-up u Beogradu, drugo i treće mesto u Mariboru, na već tradicionalnom kongresu „Magibor“ u organizaciji svetski poznatog Vladimira Mikeka, stipendiju za McBride-ovu akademiju u Las Vegasu (1300 kandidata, samo 10 stipendija), i mnogo toga, čak je i pozvan od strane Magic Circle-a, što je jako velika čast za bilo kog mađioničara.

Moje mišljenje o njemu je da je on prvi mađioničar sa naših prostora koji je uspeo da me obori sa nogu samo sa svojom pričom dok izvodi neki trik. Svaki trik mu je na mestu, i na jako visokom nivou. Želi da pomogne mladima i želi da podeli svoje znanje sa drugima, ali će uvek sačuvati neki jako dobar delić za sebe. Pokazao mi je mnogo toga i usmerio me na pravi put, pokazao mi je kako da se držim kao mađioničar. Veliki respekt Gogo!